Whisper

Oftewel officieel Gleen Mhor’s Wisper. Geboren op 14 oktober 2014 in Denemarken bij de kennel van Gleen Mhor. Nadat ik had gehoord dat ik in aanmerking kwam voor een teefje ben ik toch nog gaan kijken in Denemarken voor ik haar een paar weken later mee naar huis mocht nemen. Er waren twee teefjes en ik mocht zelf de keuze maken. Het werd de kleinste, mooi passend bij de naam Whisper. In december heb ik haar opgehaald en mee naar Nederland genomen. Daar heeft ze kennis gemaakt met haar (later) grote vriend Sweep.

Whisper was een makkelijke pup, afgezien dan van haar interne wekker die meestal rond een uur of vijf aangaf dat de dag wel kon beginnen. Was dat misschien het ritme van haar Deense thuis…;-)? Verder was ze behoorlijk voorbeeldig, ze sloopte niets in huis en ook niets in de tuin. Ze keek de kat uit de boom en had in no time Sweep om haar kleine pootjes gewonden.

Met Whisper wilde ik me graag richten op de jachthondentraining en zo hebben we onze eerste schreden gezet op de puppyjachthondencursus. Daarna hebben we het wild even gelaten voor wat het was en hebben we ons gericht op het strakkere werk. Whisper bleek een bijzonder werklustig en enthousiast hondje, dat op hoge snelheid apporteert. Ze is slim, heeft een goede neus en een goed geheugen.

In 2016 hebben we een C-diploma gehaald waarna we ook een mooie eerste prijs in de beginnersklasse op de workingtest van de goldens hebben gehaald. In 2017 hebben we een aantal wedstrijden in België gelopen, waar ze ook mooie resultaten heeft behaald met 80/100 punten in Geel en 88/100 in Anzegem. In de zomer hebben we ons gericht op de SJP proeven, wat heeft geresulteerd in twee C en drie B diploma’s met 74 en 73 punten. Daardoor mochten we nog dit seizoen meedoen aan de mappen, maar dat bleek – ook door de tot dusver andere wijze van trainen – nog een stapje te ver…. Een mooi streven voor 2018!