Over mij

Al jong was ik heel geïnteresseerd in honden en dieren. Als kind wist ik van alle honden in de buurt de naam en ik denk dat ik nog een heel eind kom als je het me nu vraagt. Op vakantie sleepte ik zonder uitzondering alle zwerfhonden en katten in de omgeving mee naar ons vakantiehuisje, tot groot vermaak (en soms ongenoegen) van mijn ouders. Mijn eerste hond kreeg ik pas toen ik na mijn studie bij een collega een heel lieve golden retriever tegen kwam, Kasper. 

Kasper mocht een weekend bij mij logeren en wilde eigenlijk niet meer weg. Toen deze collega hem niet langer kon houden is Kasper naar mij verhuisd. We woonden vlak bij het strand en Kasper heeft uitgebreid genoten van die plek. Met Kasper heb ik ook de nodige avonturen beleefd. Zo heeft hij eens een avondje doorgebracht in het Badhotel, dat vlak achter mijn huis lag. Ik had de dierenambulance, politie en amivedi al gebeld dat hij vermist was toen ik om een uur of een ’s nachts een telefoontje kreeg uit het hotel. Daar had hij gezellig de hele avond in de bar gezeten. Het barpersoneel dacht dat hij van een gast was, de gasten dachten dat hij bij de bar hoorde. Toen ik hem ophaalde ging hij volstrekt laconiek weer mee naar huis. 

Na een aantal jaren in Scheveningen te hebben gewoond ben ik teruggegaan naar de omgeving van Arnhem, waar ik ook ben opgegroeid. Na daar ruim tien jaar gewoond te hebben ben ik een paar jaar geleden verhuisd naar de Betuwe, waar ik in het buitengebied woon. Naast de jachthondenhobby geniet ik hier van een mooie, grote tuin. Die natuurlijk ook de nodige tijd kost. De veestapel heeft zich verder beperkt tot kippen. Naast dit alles heb ik ook nog een leuke baan.

Irene Jacobs