Kasper

Kasper was mijn eerste golden retriever. Hij was afkomstig van een collega die hem niet langer kon houden en is als jonge hond bij mij komen wonen. Eigenlijk was het zo dat Kasper mij had uitgekozen in plaats van andersom. Het was een enorme lieverd maar ook een karaktervolle hond. Hij ging overal mee naar toe en had een grote kring van mensen- en hondenvrienden. Eigenwijs was hij wel en ook ging hij nog wel eens alleen op pad. De vogelhuisjes in de tuinen in de buurt langs …..

We kwamen vaak op het strand, waar ik destijds vlakbij woonde. Kasper speelde dan graag met een tennisbal in de branding. Hij legde hem in de branding, ging zelf wat dieper in zee op zijn buik liggen en volgde de bal die natuurlijk door de golven heen en weer ging. Om hem vervolgens met een grote sprong weer te vangen en een eindje verderop in de branding te leggen.

Met Kasper heb ik geen jachthondentraining gevolgd. Achteraf denk ik dat hij dat best had gekund, maar er waren (en zijn) ook nog zoveel andere leuke dingen om te doen.